Nieuwsoverzicht

De grootste stijging van huizenprijzen ooit!

huizenprijzen-jpg.jpg

De woningmarkt blijft verbazen. Momenteel is de gemiddelde prijs die voor een woning betaald wordt 410.000 euro. Dit meldt de makelaarsvereniging NVM. Dit betekent dat de huizenprijzen gemiddeld 20% hoger liggen dan een jaar geleden.

 

Sinds de eerste NVM-meting in 1995 zijn de huizenprijzen nog nooit zo veel gestegen. Een appartement is relatief het goedkoopste met een gemiddelde prijs van 344.000 euro. De procentuele groei van de appartementen komt ook neer op zo’n 20% in het afgelopen jaar. De vrijstaande woningen zijn over het algemeen het hardste gestegen met 23,4% naar een gemiddelde van 618.000 euro.

 

Door het lage aanbod van huizen was de verkoop afgelopen jaar gedaald met 12%. Halverwege het tweede kwartaal van 2021 stonden er nog niet eens 15.500 woningen te koop. Dit is het laagste gemeten aantal ooit en meer dan de helft minder in vergelijking met hetzelfde kwartaal van 2020.

 

Wel zijn de nieuwbouw woningen steeds meer in de opkomst. In het afgelopen jaar zijn er 9000 nieuwbouwwoningen verkocht. Dit komt neer op een kwart meer dan het jaar daarvoor.

 

Dit alles betekent, als je geïnteresseerd bent in een woning moet je er snel bij zijn! Het gemiddelde voor de verkoop van een woning is 24 dagen. Daarom raden wij aan om ons gelijk te bellen als uw droomwoning beschikbaar komt.


Nieuwsoverzicht


Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!