Verkocht

Ridderkerk

Langeweg

€ 645.000,- v.o.n.

Over deze woning

Het Waalboskwartier
Droomhuis in een paradijselijke omgeving www.hetwaalboskwartier.nl

Het Waalboskwartier is een unieke woonlocatie, waar u uw eigen droomhuis kunt bouwen. Het ligt aan de Langeweg in Ridderkerk en grenst aan het Waalbos. De omgeving is exclusief. Het ligt landelijk, te midden van de natuur en biedt aan alle kanten vrij uitzicht. Toch is de sfeer privé en geborgen dankzij het be

Lees verder

Ook succevol je huis verkopen?

Vraag een waardebepaling aan

Oene Mulder

Kenmerken

Soort woning
Onbekend
Perceeloppervlakte
4.565 m²

Omschrijving

Het Waalboskwartier
Droomhuis in een paradijselijke omgeving www.hetwaalboskwartier.nl

Het Waalboskwartier is een unieke woonlocatie, waar u uw eigen droomhuis kunt bouwen. Het ligt aan de Langeweg in Ridderkerk en grenst aan het Waalbos. De omgeving is exclusief. Het ligt landelijk, te midden van de natuur en biedt aan alle kanten vrij uitzicht. Toch is de sfeer privé en geborgen dankzij het besloten karakter van de kavel. Met alle voorzieningen vlakbij en Rotterdam en Dordrecht op korte afstand, is dit de kans om al uw woondromen te realiseren!

Vier grote kavels met bijzondere opties
Het Waalboskwartier bestaat uit vier bouwkavels van ca. 3.800 m2 tot ca. 4.170 m2. Elke kavel is maar liefst ca. 92 meter diep. De woningen op de twee voorste bouwkavels liggen 40 meter van de Langeweg af. De inrit van het land wordt ontsloten met een elektrische poort. De gezamenlijke toegangsweg loopt langs de bouwkavels en biedt aan de achterzijde privé toegang tot het Waalbos! Zo kunt u ultiem recreëren op loopafstand en genieten te midden van 200 hectare natuur met diverse fiets- en wandelpaden!

Inrichting kavels
Aan de voorzijde komt een poort die de openbare weg afsluit van de kavels. Aan de voorzijde komt een bloemrijke grasstrook van 38 meter. Deze strook wordt doorgezet langs de sloot links, rechts en aan de achterzijde van de kavels 3 en 4. De erfgrens van de kavel ligt daarmee 4 meter van de sloot af, de bomenrij en de natuurlijke overgang van gemaaid gras van de kavels en niet gemaaid gras van de groenstrook vormen een natuurlijke kavelgrens. Dit geldt feitelijke rondom en tussen de kavels en de toegangsweg, daar ligt ook een groenstrook van 5 meter tussen de kavels en de weg.

De erfgrens tussen de kavels voor en achter wordt gevormd door gekloofde houten palen met glad draad ertussen. De toekomstige bewoners kunnen daar met struweel op specifieke plekken privacy creëren. De boomaantallen staan in de situatietekening. Het aantal struweel dat onder/tussen de bomenrijen worden geplant is qua aantal gelijk aan het aantal bomen. De soorten worden evenredig en wisselend aangeplant. De boom en struweelsoorten zijn gelijkend aan die in het Waalbos. In het verlengde van de ontsluitingsweg loopt er een onverhard pad naar de erachter liggende sloot. Daar wordt een dam met een boerenhek aangebracht. Via een onverhard pad komt u op het erachter liggende weiland, welke daarvoor in tweeën gedeeld wordt met een houten heining.Via een loopbrug van 75cm breed kan u oversteken naar het padenstelsel van het Waalbos.
De loopbrug is voorzien van een poort.

Kavel 2

In het Waalboskwartier zijn in totaal vier kavels te koop. Kavel 2 is nog beschikbaar en gesitueerd aan de Langeweg. Op de kavel is ruimte voor een mooie, ruime vrijstaande woning met een bijgebouw.


Bebouwingsmogelijkheden

- Kavel 2: 4.044 m², grenzend aan de Langeweg
- Hoofdgebouw: grondoppervlak 125 m² en 650 m3 inhoud **
- Grondoppervlak bijgebouw: 75 m²
- Kapvorm: Zadeldak
- Goothoogte: maximaal 3,5 m
- Uitstraling en architectuur hoofd- en bijgebouw worden op elkaar afgestemd.

** Door het (gedeeltelijk) integreren van het bijgebouw in het hoofdgebouw kan het volume maximaal 875 m3 worden! Als u 75 m2 bijgebouw integreert kunt u (vergunningsvrij) ook nog een los bijgebouw van 75 m2 realiseren.

Kavelpaspoort 2
In een kavelpaspoort staat alles over de betreffende kavel opgeschreven. De maten en de bebouwingsmogelijkheden van de kavel kunt u hierin bekijken en nog eens rustig nalezen.

Op de kavelpaspoort ziet u A,B en C. Deze kavels zijn inmiddels verkocht.

Zie onderstaande link voor (verkoop)documentatie:
https://hetwaalboskwartier.nl/kavel-2/


Realiseer uw eigen droomhuis!
Nog 1 kavel te koop, te weten kavel 2, ga voor meer info naar de project website www.hetwaalboskwartier.nl
Heeft u interesse in één van de kavels? Of heeft u misschien nog andere vragen?
Ons kantoor is bereikbaar op tel. 078-6812566.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ridderkerk
Gezellig dorps, stads tegelijk en midden in het groen

Voor wie landelijk wil wonen heeft Ridderkerk alles te bieden: rust, dorpse gezelligheid en een compleet voorzieningenaanbod. Naast winkelcentrum Vlietplein vindt u in het centrum een groot aanbod aan winkels en een diversiteit aan horecagelegenheden. Scholen, kinderopvang én kerken met verschillende grondslag zijn op fietsafstand te bereiken. Naast de vele sport- en recreatiemogelijkheden is het heerlijk om te genieten van de mooie natuur. Uiteraard in het Waalbos en bijvoorbeeld ook in natuurgebied De Gorzen, dat grenst aan het water van De Noord, zijn plekken om wandelend de flora en fauna te ontdekken. In het Oosterpark is er zelfs een klein strandje, waar het bij warm weer goed toeven is.

Op https://onswaalbos.nl/ vindt u informatie over de recreatiemogelijkheden in het Waalbos!
Dichtbij de stad

Vanuit Ridderkerk bent u met de auto zo in Dordrecht, Rotterdam en Gorinchem. Mede dankzij de Waterbus – over het water van de Noord, de Lek en de Nieuwe Maas – zorgt het openbaar vervoer voor goede bereikbaarheid.

Kenmerken

Overdracht

Status
verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
onbekend
Soort onbekend
Bouwvorm
niet van toepassing
Huidige bestemming
bouwgrond

Energie

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
4.565 m²
Inhoud
0 m³

Indeling

Buitenruimte

Ligging
aan bosrand, vrij uitzicht, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving
[]

Kaart

Brochure

Wat leuk dat u een brochure aanvraagt van deze woning. In de brochure vindt u uitgebreide en gedetailleerde informatie van het pand.
Mocht u naar aanleiding van de brochure nog vragen hebben, horen wij dat graag.

Persoonsgegevens

Contactgegevens

Interesse?

Neem contact op!