Nieuwsoverzicht

Start verkoop Parq Waal!

 
 

 

 
Wij hebben zeer goed nieuws te melden: het moment waarop het project Parq Waal te Barendrecht in verkoop gaat, is bekend.
 
Op donderdag 13 juli 2023 om 12.00 uur gaat de verkoop officieel van start! 
 
Vanaf dat moment kunt u de complete verkoopdocumentatie afhalen bij ons op kantoor aan De Schoof 8 te Hendrik-Ido-Ambacht. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Wij zijn speciaal voor u morgenavond donderdag 13 juli 2023 tot 20:00 uur geopend.
 
Vanaf start verkoop zijn o.a. de kavelpaspoorten inclusief technische informatie en de prijslijst ook digitaal beschikbaar op de projectwebsite www.parqwaal.nl. (live op 13 / 14 juli 2023) De verkoopdocumentatie die u kunt ophalen bevat, naast voornoemde stukken, echter ook de zeer uitgebreide glossy verkoopbrochure met o.a. impressies van het project en de kavelpaspoorten afgedrukt op groot formaat. Deze informatie biedt u nog meer inzicht in de mogelijkheden dan de projectwebsite. Zo kunt u zich vanaf dat moment nog beter oriënteren op de keuze van uw favoriete kavel(s).
 
 
Verkoopevent
Gezien het grote aantal geïnteresseerden hebben wij besloten geen verkoopevent te organiseren, omdat het tijdens zo’n bijeenkomst niet mogelijk is om u allen individueel voldoende te informeren over het project.
Daarnaast was het gezien de naderende zomervakantie te kort dag om een verkoopevent te organiseren op een moment waarop het merendeel van de geïnteresseerden ook daadwerkelijk aanwezig zou kunnen zijn én dat voldoet aan onze maatstaven en uw verwachtingen.
Wij willen u echter niet langer in spanning laten en hebben daarom besloten om zonder verkoopevent in verkoop te gaan zodat u rustig op uw gemak, wellicht tijdens uw vakantie, kunt bepalen welk kavel(s) uw voorkeur heeft/hebben.
 
Verkoopprocedure
In verband met de vakantieperiode hebben wij gekozen voor een wat langere verkoopperiode dan gebruikelijk, zodat u ruim voldoende tijd heeft om uw droomkavel te kiezen. Bij de toewijzing is het tijdstip van indienen van het inschrijfformulier niet bepalend. U kunt dus rustig alle kavels vergelijken en een weloverwogen keuze maken.
 
Nadat u de verkoopdocumentatie heeft bestudeerd, bent u tot vrijdag 1 september 2023, 12.00 uur in de gelegenheid om uw keuze voor een of meerdere kavels kenbaar te maken via het digitale inschrijfformulier dat vanaf 13 juli 2023, 12.00 uur beschikbaar is via uw account op de projectwebsite. Dit account dient u dus eerst aan te maken op de projectwebsite (zie ook hieronder bij ‘Inschrijfformulier’).
 
Na het sluiten van de inschrijfperiode zal de toewijzing van de kavels plaatsvinden op basis van een aantal criteria, zoals het wel of niet hebben van een ontbindende voorwaarde financiering, inkomenstoets of financieringsverklaring, beschikbaarheid, volledigheid van uw dossier en uw kavelvoorkeur(en). Indien er meerdere inschrijvingen voor dezelfde kavel zijn, wordt de kavel toegewezen aan de best passende kandidaat. De toewijzing van de kavels zal plaatsvinden via het digitale selectiemodel van Nieuwbouw Nederland. Wij als ontwikkelaar/verkopende partij bepalen uiteindelijk wie welke kavel(s) krijgt toegewezen. De verkopend makelaars zullen hierin een adviserende rol hebben.
 
Na toewijzing van een of meerdere kavels ontvangt u een uitnodiging om een afspraak te maken met de makelaar voor het doornemen en ondertekenen van de koop- en de aannemingsovereenkomst. Uiteraard is er in dit gesprek alle gelegenheid voor het stellen van vragen.
 
Inschrijfformulier
Om het Digitale inschrijfformulier te kunnen invullen, dient u eerst via het kopje ‘Inschrijven’ op de projectwebsite www.parqwaal.nl door middel van het aanmeldformulier een account aan te maken. Vervolgens ontvangt u een bericht om uw persoonlijk account te activeren. Zodra u dat gedaan heeft en ingelogd bent, kunt u in uw account het Digitaal inschrijfformulier invullen en ondertekenen. Let op: het kan zijn dat het bericht om het account te activeren in de ongewenste mail terecht komt. Kijk daar ook even indien u geen mailtje heeft ontvangen.
 
Volg alle stappen van het formulier en als u tevreden bent, kunt u het formulier digitaal ondertekenen en versturen. U ontvangt hiervan een bevestiging per mail.
 
Financiering
Indien u een financiering nodig heeft, is het raadzaam om u te verdiepen in uw financieringsmogelijkheden. Een overeenkomst ontbinden op grond van het niet verkrijgen van een financiering is voor niemand prettig. Onderzoek wat mogelijk is op basis van uw inkomen en (eventueel) eigen vermogen. Bij het kopen van een kavel zitten in de v.o.n.-prijs de kosten met betrekking tot de aankoop van de kavel en het bouwrijp maken van de kavel. Financieringskosten en aansluitkosten nutsvoorzieningen zijn niet in de v.o.n.-prijs begrepen.
 
Huis & Hypotheek te Hendrik-Ido-Ambacht is hét adres voor hypotheekadvies en al uw andere financiële zaken. U bent van harte welkom bij ons op kantoor of wilt u liever een bezoek van ons aan huis, of via Microsoft teams? Alles is mogelijk, u kunt hiervoor een afspraak inplannen (online) en wij helpen u daarna meteen graag verder! Het eerste gesprek met één van onze financiële Parq Waal adviseurs, is altijd kosteloos en geheel vrijblijvend. Heeft u interesse in één of meerdere kavels van Parq Waal en wilt u uw kansen vergroten bij de toewijzing? Plan dan meteen een oriënterende afspraak in voor een financiële check! Daarna ontvangt u van ons een Parq Waal waarde certificaat die u daarna kunt uploaden bij uw inschrijving voor één van deze prachtige bouw kavels. Voor het maken van een afspraak gaat u naar https://www.huis-hypotheek.nl/vestigingen/hendrik-ido-ambacht/ of tel 078- 22 00 002. Per mail zijn wij ook bereikbaar te weten; hendrikidoambacht@huis-hypotheek.nl. Huis en Hypotheek is een landelijk en onafhankelijk samenwerkingsverband van financieel specialisten op gebied van hypotheken en met de keuze uit meer dan 40 geldverstrekkers is er altijd wel één te vinden die het beste bij u past.
 
Financieringsverklaring
Bij de toewijzing van de kavels waarbij er meerdere kandidaten voor dezelfde kavel hebben ingeschreven, is mede van belang of een kandidaat reeds een financiële check heeft laten doen. Dit kan dus in uw voordeel werken. Een financiële check geeft aan dat u weet wat u bij de bank kunt lenen of toont aan dat u uit eigen middelen kunt betalen. U kunt dit laten weten door een financieringsverklaring van uw bank, hypotheekadviseur (zie boven) of hypotheekverstrekker te uploaden bij het inschrijvingsformulier. Een financieringsverklaring dient te allen tijde door een erkend financieel adviseur opgesteld te worden.
 
De globale planning luidt als volgt:
·     sluiting inschrijftermijn: 1 september 2023;
·     na het sluiten van de inschrijftermijn zal de toewijzing plaatsvinden. Uiterlijk 11 september 2023 ontvangt u bericht of u een of meerdere kavel(s) toegewezen heeft gekregen. Ook indien u geen kavel toegewezen heeft gekregen, ontvangt u bericht en komt u op de lijst met reservekandidaten;
·     binnen circa 2 à 3 weken na toewijzing: ondertekening koop- en aannemingsovereenkomst;
·     circa 2 maanden na toewijzing, of zoveel eerder als mogelijk mits alle opschortende voorwaarden zijn vervuld en de ontbindende voorwaarden niet meer ingeroepen kunnen worden: notarieel transport van de kavels;
·     start bouwrijp maken: zodra de civiele aannemer zijn voorbereidingen, die worden opgestart direct nadat aan de kopers het bericht is verzonden dat alle opschortende voorwaarden zijn vervuld, in voldoende mate heeft afgerond. De start bouwrijp maken zal uiterlijk 3 maanden na voornoemd bericht plaatsvinden.
 
Vrije keuze
In Parq Waal bent u degene die besluit met welke architect, aannemer, eventuele financier etc. u in zee gaat. Dus ongeacht welke partij u kiest, dit heeft op geen enkele wijze invloed op de toewijzing van de kavels.
Zoekt op u internet naar Parq Waal dan ziet u bijvoorbeeld websites van villabouwers die de indruk wekken betrokken te zijn bij Parq Waal. Wij willen benadrukken dat wij voor dit project op geen enkele wijze een link met een partij/onderneming hebben anders dan de afspraken die wij hebben gemaakt met de gemeente Barendrecht en de opdracht die wij verstrekken aan SARPI Remediation voor de aanleg van het openbaar gebied. SARPI Remediation is ook de aannemer met wie u de aannemingsovereenkomst sluit voor het bouwrijp maken van de kavel.
 
Makelaars
Van Spronsen Qualis Makelaars
Telefoon 078 - 6812566
Oene Mulder 06-34687008
Els Suurbach 06-16762748 (vanaf 31 juli bereikbaar)
Remi Kruizinga 06-30209829
 
Collegiaal met Ooms Makelaars Barendrecht
 
Heerlijk wegdromen en bladeren in de prachtige verkoopbrochure? U bent vanaf 13 juli 2023 12:00 uur. van harte welkom om de documentatie op te halen. Ook kunt u aanstaande zaterdag, 15 juli tussen 10:00 uur en 14:00 uur bij ons terecht.
 
Wij wensen u veel leesplezier en alvast een fijne vakantie. 
 
 

 

Nieuwsoverzicht