Taxatie

De meeste taxaties vinden plaats in verband met de financieringsaanvraag voor je nieuwe huis. Ondanks de inbreng van spaargeld zul je voor een gedeelte van de koopsom een hypotheek moeten afsluiten. Aan de hand van een onafhankelijke taxatie kan de bank beoordelen of de gewenste lening verantwoord is en in verhouding staat tot de marktwaarde van de woning.

Van Spronsen Makelaars voldoet als NVM Register Makelaar-Taxateur (RMT) en NWWI Taxateur aan alle eisen om een gevalideerd taxatierapport uit te brengen.
Deskundigheid en marktkennis zijn sleutelwoorden als het gaat om een kwalitatief goede waardebepaling. Op dit gebied hebben wij, met 40 jaar ervaring, een uitstekende reputatie opgebouwd.
Om tot het juiste waardeoordeel te komen beschikken wij als NVM Makelaar tevens over een uitgebreid uitwisselingssysteem met alle gegevens van vergelijkbare (verkochte) woningen.

Als je ons belt voor een taxatie-opdracht, kun je op korte termijn een uitgebreid, goed onderbouwd en door het NWWI gevalideerd taxatierapport tegemoet zien.
Wij maken, indien van toepassing, zelf de afspraak met de verkopend makelaar.

Een taxatie kan worden gebruikt voor:

 • het verkrijgen van inzicht in de waarde van een woning t.b.v. een aankoop- of verkoopbeslissing;
 • een hypotheekaanvraag;
 • een meningsverschil met de gemeente over de WOZ-beschikking;
 • een scheiding en boedelverdeling;
 • een nalatenschap i.v.m. successierechten;
 • een geschil in opdracht van de rechtbank.

TAXATIE AANVRAGEN

Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor, tel. 078-6812566.

Van Spronsen Makelaars is aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI. Door op onderstaand logo te klikken kunt u een aanvraag doen voor een gevalideerd taxatierapport.Het NWWI valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Een goede taxatie speelt een grote rol bij het nemen van beslissingen. Daarom gaan wij uiterst zorgvuldig te werk. Allereerst onderwerpen we de woning aan een uitgebreide expertise. We kijken naar de locatie, technische staat, staat van onderhoud en alle andere aspecten die een rol kunnen spelen bij de waardebepaling. Als register makelaar-taxateur en NVM-makelaar en NWWI taxateur beschikken wij over de verkoopgegevens van soortgelijke panden in en buiten de regio. Deze informatie kan heel belangrijk zijn bij het bepalen van de waarde van uw woning.

Een eigenaar of toekomstig eigenaar van een onroerende zaak kan om verschillende redenen een taxatie nodig hebben. Bijvoorbeeld voor:

 • het verkrijgen van inzicht in de huidige waarde van de woning t.b.v. een aankoop- of verkoopbeslissing
 • een hypotheekaanvraag
 • een meningsverschil met de gemeente over de WOZ-beschikking
 • een scheiding en boedelverdeling
 • een nalatenschap i.v.m. successierechten
 • een geschil in opdracht van de rechtbank

Deskundigheid en marktkennis zijn sleutelwoorden als het gaat om een kwalitatief goede waardebepaling. Op dit gebied hebben wij een uitstekende reputatie opgebouwd. Als je ons belt voor een taxatie-opdracht, kun je op korte termijn een uitgebreid, goed onderbouwd en doortimmerd taxatierapport tegemoet zien.

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!