Taxatie

De meeste taxaties vinden plaats in verband met de financieringsaanvraag voor je nieuwe huis. Ondanks de inbreng van spaargeld zul je voor een gedeelte van de koopsom een hypotheek moeten afsluiten. Aan de hand van een onafhankelijke taxatie kan de bank beoordelen of de gewenste lening verantwoord is en in verhouding staat tot de marktwaarde van de woning.
Van Spronsen Makelaars beschikt over (NVM) Register taxateurs die zijn ingeschreven in het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) en zijn aangesloten bij het
NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) waardoor ze aan alle eisen voldoen om een gevalideerd taxatierapport uit te mogen brengen.
Deskundigheid en marktkennis zijn sleutelwoorden als het gaat om een kwalitatief goede taxatie. Op dit gebied hebben wij, met 45 jaar ervaring in de Drechtsteden, een uitstekende expertise opgebouwd.
Om tot het juiste waardeoordeel te komen beschikken onze Register taxateurs tevens over een uitgebreid uitwisselingssysteem met alle gegevens van vergelijkbare (verkochte) woningen.
Als je ons belt voor een taxatieopdracht, kun je op korte termijn een uitgebreid, goed
 
onderbouwd en door het NWWI gevalideerd taxatierapport tegemoet zien.
Wij maken, indien van toepassing, zelf de afspraak met de verkopend makelaar.

Een taxatie kan o.a. worden gebruikt voor:

  • het verkrijgen van inzicht in de waarde van een woning t.b.v. een aankoop- of verkoopbeslissing;
  • een hypotheekaanvraag;
  • een meningsverschil met de gemeente over de WOZ-beschikking;
  • een scheiding en boedelverdeling;
  • een nalatenschap i.v.m. successierechten;
  • een geschil in opdracht van de rechtbank.

TAXATIE AANVRAGEN

Neem voor meer informatie contact op met ons kantoor, tel. 078-6812566.
Van Spronsen Makelaars is aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI. Door op onderstaand logo te klikken kunt u een aanvraag doen voor een gevalideerd taxatierapport.
Het NWWI valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Wij zien je aanvraag graag tegemoet!

Wil je op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!