Nieuwsoverzicht

Starterslening

De Starterslening is een steuntje in de rug voor starters op de koopwoningmarkt. Gemeenten en woningcorporaties maken daarmee een eerste koopwoning mogelijk. De Starterslening is een aanvullende lening bovenop de gewone (eerste) hypotheek. Deze aanvullende lening kan het gat overbruggen tussen de maximale hypotheek die een bank verstrekt en het bedrag dat nodig is om de eerste woning te kopen.

De te kopen woning moet een bestaande of nieuwe woning zijn in de gemeente Zwijndrecht. Er zijn verder twee belangrijke voorwaarden waaraan moet worden voldaan:

  • De koper gaat de woning zelf bewonen;
  • De verwervingskosten zijn niet hoger dan 75% van de NHG-grens. In 2023 ligt deze NHG-grens op € 405.000. Het maximale aankoopbedrag komt daarmee op € 303.750.

Een starter kan voor maximaal 20% van de kosten van een woning inclusief de kosten koper een starterslening aangaan. Als uitgangspunt voor het bepalen van de hoogte van de starterslening, geldt de door de banken gepubliceerde rente van 10 jaar vaste leningen. De rentevaste periode voor de starterslening blijft 15 jaar. Maximaal bedraagt de starterslening hiermee € 60.750.

Wil je weten wat dit voor jou kan betekenen?

Plan een gratis adviesgesprek bij Huis & Hypotheek ! Zij zetten alle voordelen voor je op een rij.

Nieuwsoverzicht